maanantai 26. syyskuuta 2011

Jotain tasoa!

Puolitoista viikkoa sitten kamerastani loppui akku. No, ei kun lataamaan! Paitsi ettei laturia löytynyt mistään. Nyt on kellaria lukuunottamatta pengottu koko kämppä, ja se pahuksen laturi lymyilee edelleen piilossa. Hermot meni, joten marssin Rajala Pro Shopiin ja ostin uuden laturin. Hintaa suolaiset 79 euroa.

Akun latautuessa tarjoilen internetin ihmemaasta muutaman inspiroivan hyllykuvan! Olohuoneeseen pitäisi siis saada tasoa stereoille, ja säilytystilaa, ja mahdollisesti jopa pieni työskentelypiste, mutta suunnitelmat ovat vielä aika auki...





Simppeliä ja vaaleaa, vai....







 ...ehkä sittenkin tiikkiä?
Kovasti viehättäisi tiikki, mutta pelkään että se on kämpän lattioiden kanssa liikaa.

lauantai 10. syyskuuta 2011

Taulut tekevät kodin

Sain ekat taulut eilen illalla viimein seinälle! Olo tuntuu heti paljon kotoisammalta. Kyseiset käsinpainetut ja signeeratut julisteet ovat muutenkin ensi kertaa seinällä, tilasin julisteet viime talvena postercabaret.com -verkkokaupasta (ylin tuli miehelle joululahjaksi, siinä on sekä hänen lempibändejään että lempivärejään), ja ne jäivät pahviputkiloonsa odottamaan uusia seiniä. Kehykset Ikeasta.


























 






(Tarkkasilmäisimmät huomannevat muuten että vanhan Artekin pöydän tilalle on ilmestynyt vielä vanhempi pirtinpöytä. Pöytä kaipaa vielä maalia, joten siitä lisää myöhemmin!)

tiistai 6. syyskuuta 2011

Uudessa kodissa on ihanaa ja jännää, ja vihreää ja ruskeaa

Parahin lukija, pahoittelut radiohiljaisuudesta. Asunto on ollut mielestäni esittelykelvottomassa kunnossa, ja uusi pelottavan ruskea sohvakin saapui vasta reilu viikko sitten. Mutta lupaan taas aktivoitua! Kohta pääsen lempparihommiin, asettelemaan tauluja seinille ja tavaroita uudelle String-hyllylle, jonka juuri laitoin eilen tilaukseen (vihdoin toteutuu sekin haave!). Sitten luvassa toki myös aikaansaannosten esittely.

Tässä kuitenkin muutama vilaus uusista lääneistä! RAKASTAN lattioita, asunnon ensimmäinen omistaja teki erinomaisen valinnan! En olisi itse varmaan valinnut noin punervaa sävyä, mutta totuin värin alta aikayksikön. Ja tuo kalanruotokuvio on vain kertakaikkiaan <3









Uusi kulmamallinen sohva on Adean mallistosta Laurizonin samettisella kankaalla. Sohvan, tai lähinnä sen värin kanssa ehdin jo hyvän tovin kriiseillä, sillä annoin miehen tehdä lopullisen valinnan. Parin päivän päästä kadutti ja pahasti, sillä mielikuvissani väri chestnut oli jo vääntynyt kauas alkuperäisestä. Onneksi mielikuva oli väärä, sillä kangasta ei voinut enää vaihtaa. Ja tuo sävy passaa asuntoon kuin nenä naamaan: keittiössä (joka on tupamallisesti samassa tilassa) on aika tismalleen samat sävyt ruskeaa ja vihreää kuin uudessa ja vanhassa sohvassa. Sopivaa vihreää löytyi lisäksi Laurizonin torkkupeitosta ja vanhasta jakkarasta.






















































Keittiössä en kyllä mitenkään kauheasti rakasta edellisten omistajien valitsemaa laminaattitasoa, mutta toisaalta olen iloinen tuosta passelin ruskeasta väristä. Ja olen iloinen ettei minun kodissani ole vain valkoista ja harmaata, sillä RAKASTAN VÄREJÄ. Pitää vain yrittää hallita palettia huolella, ja raikastaa kokonaisuutta valkoisella.























































Eivätkös olekin nuo terassille johdttavat pariovet hurmaavat? Kuvassa näkyy myös vanha kissankynsimä sohvani, joka onneksi näin takaapäin näyttää ihan siistiltä. Sijoitimme sohvat vastakkain luomaan mukavaa löhöaluetta. Ja hei, vaikka uudelle sohvalle mahtuukin useampi löhöämään, voimme tarvittaessa valloittaa myös omat sohvat! Arjen luksusta, sanon minä.

Välieteisessä on edellisten asukkaiden teettämä cd-hyllykkö, johon meidän kummankin levyt mahtuivat sopivasti. Itse en ole ostanut cd:itä vuosiin, mutta mies on edelleen aktiivinen myös sillä saralla. Ja nyt kun levyt on aseteltu hyllyille aakkosjärjestykseen, olen spotifyn jälkeen löytänyt albumikokonaisuudet uudelleen!



























Välieteis-aula-cd-tilaa valaisemaan löytyi Habitatin Kura-valaisin. Ei lainkaan kuraa, vaan ihanaa valkoista paperia origamien hengessä! Siinä on sama siksak-kuvio kuin lattiassa! (Muuten valaisin-osaston edelleen vahvasti hunningolla, mutta enköhän tässä iltojen pimetessä ryhdy suunnittelemaan valaistusta paremmalla intensiteetillä... Siitä lisää myöhemmin!)