keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Lisää kippoja ja vateja

Niin, eihän näillä tekemilläni kipoilla ole välttämättä kauheasti yhteistä keskenään, mutta katan niitä kyllä samaankin pöytään. Näitä kaikkia kolmea on käytetty ahkerasti, mutta aina varsinkin juhlapöytää kattaessa alkaa kaipaamaan lisää tarjoiluastioita: nyt to do-listalla on jalallinen leivosvati sekä kerrosvati. Oi, kylläpä ne säästäisivätkin tilaa pöydässä!

Korkea kippo, posliinisavi, värjätty savimassa ja kirkas kiiltävä lasite.
Korkeus n. 10 cm, halkaisija n. 11,5 cm. 20 € / kpl.





Matala neliövati, musta kivitavarasavi, valkoinen ja turkoosi lasite. Koko n. 17 x 17 cm. 20 € / kpl.



Pyöreä liukuväri-vati, valusavi, alilasiteväri ja kiiltävä kirkas lasite. Myös muita värejä.
Halkaisija n. 19 cm. Hinta 20 € / kpl.

tiistai 9. helmikuuta 2016

Juustonhimoisille




Juustotarjottimia olin jo pitkään kaivannut, meidän perheessä kun herkutellaan mielellään juustoilla! Reunattomilta tarjottimilta niitä on paljon helpompi leikata kuin lautasiltä, ja reiästä saa hyvin otteen tarjottimia siirrellessä. Tein tarjottimia alun perin viisi erilaista vähän eri tekniikoilla. Yksi kuvansiirtotekniikalla koristeltu tarjotin ei onnistunut mielestäni tarpeeksi hyvin, ja yhden pienemmän annoin joululahjaksi ystävälle. Mutta omaan käyttöön näitä jäi vielä kolme!




Ruutu-juustotarjotin, posliinisavi, alilasiteväri ja kirkas kiiltävä lasite.
Koko n. 14 x 26 cm. 20 € / kpl.


Viiva-juustotarjotin, posliinisavi, alilasiteväri ja kirkas kiiltävä lasite.
Koko n. 14 x 26 cm. 20 € / kpl.
Kalanruoto-juustotarjotin, posliinisavi, musta engobe (näyttää tummanruskealta) ja kirkas kiiltävä lasite.
Koko n. 15 x 30cm. 25 € / kpl.


maanantai 8. helmikuuta 2016

Kuusikulmio-kipot

Nämä pienehköt epäsäännöllisen kuusikulmion muotoiset kipposet olen itse asiassa tehnyt jo keväällä 2014, ja muotin niille jo 2012! Mutta hyvää kannatti odottaa, sillä kyllä noita kippoja on käytettykin. Itselleni olen tehnyt niitä kuusi eri väreissä, ja niissä on kiva asetella pöytään kaikkea pikkusyötävää, karkkeja yms.
 


Kuusikulmio-kippo valusavesta. Vaaleanharmaa, hennon persikkainen, tumma petrooli ja ruskea alilasiteväri ja kirkas kiiltävä lasite. Halkaisija n. 13 cm, korkeus n. 3,5 cm. 18 € / kpl. 


Kuppeja

Teekuppi, harmaa tai ruskea kivitavarasavi. Sisäpuolella valkoinen lasite, ulkopuolella vihreänruskea eläväpintainen lasite.  Halkaisija n. 11 cm.



Korvaton kuppi valusavesta, värjätty savimassa ja läpinäkyvä kiiltävä lasite. Halkaisija n. 11 cm.
Jokainen yksilö uniikki.
  


Korvaton kuppi mustasta kivitavarasavesta (polton jälkeen saven sävy on tummanruskea). Sisäpuolella ja osittain ulkopuolella epätasainen valkoinen lasite. Halkaisija n. 11 cm.

Nämä kupit on valmistettu kaikki samalla muotilla, mutta koska savi ja lasite on kussakin kupissa erilainen, on myös jokaisessa kupissa oma tunnelmansa. Näiden kuppien muotti ei ole omani vaan olen saanut lainata sitä - myytäväksi voin tälläisiä kuppeja tehdä vasta sitten kun olen tehnyt itselleni oman vastaavan muotin. Hintaa tämänmallisille kupeille kertyy n. 15-20 euroa riippuen lasituksesta ja kahvasta.

Heräämisiä




Huomenta!

Blogi on koomannut, mutta elämä on porskuttanut eteenpäin. Ja kaikenlaista on syntynyt! Lapsia, maalauksia, keramiikkaa, puutöitä, grafiikkaa...

Päätinkin herättää blogin jälleen henkiin. Olkoot se tästä lähin paikka, jonne voin arkistoida kaikkea omista käsistäni syntynyttä. Ehkä tuotokseni ovat jostakusta kiinnostavia. Tai inspiroivia. Tai ehkä joku jopa haluaa tilata jotain itselleen. Teen taidetta ja keramiikkaa lähinnä omaksi ilokseni, koska leipätyöni (joka kyllä sekin liittyy taiteentekemiseen) haukkaa leijonanosan päivästäni. Eli varsinaista kauppaa en ole perustamassa, mutta pieniä eriä ja yksittäiskappaleita voin valmistaa, jos tilaaja on valmis odottamaan muutaman päivän viikon...

Latailen tänne ensimmäiseksi viimeisen vuoden aikana valmistunutta keramiikka. :)