torstai 20. lokakuuta 2011

Kulmikasta

Kuusi ja kahdeksan kulmaa ovat viime aikoina kummitelleet vähän siellä sun täällä - märkätilojen lattioissa ensimmäisen asukkaan hienona valintana, ja sittemmin erilaisissa pientavaroissa kuten Arabian sinappiastiassa (jossa me säilömme sokeria). Ehkä silmä on alkanut hakea monikulmioita alitajuntaisesti? Kaksi viimeisintä löytöä on ihanan syksyisen Berliinin reissun perua; pieni posliininen vaasi vuodelta 1962 löytyi Boxhagener platzin sunnuntaikirppikseltä, lasinen kynttilänjalka Mauerparkista. Yksi oma epäsymmetrisen kuusikulmainen vatisarjakin on tekeillä; ensimmäiset koevalut ovat perjantaina, joten niihin palaan vielä!






3 kommenttia:

  1. Tuo sokerikulho on vallan suloinen!

    VastaaPoista
  2. Lapsuusnostalgia ja tutut kuviot nostavat päätään. :) Sitä on liikkellä.

    Lukeeko ton alimman kuvan kynttilänjalassa pohjassa Moser ?
    Meillä on pyörinyt monet vuodet muuten ihan samanlaisia, paitsi näissä (sattuu muuten olemaan ihan nenän edessä tässä työpöydällä) on isompi hole keskellä ja ovat kokonaan keltaista läpinäkyvää lasia. Kynttilöille ihan liian suuret reiät ja oon aina ihmetellyt että mikäköhän näiden peruskäyttötarkoitus on alunperin ollut.

    VastaaPoista
  3. Heippa Nanainen ja Merja! En kertakaikkiaan ollut huomannut kommentteja ennenkuin nyt kun linkitin tätä juttua uusimpaan - täällä vaan pidetään blogia tötöillen... lupaan yrittää olla huolellisempi ja muistaa että tätä lukevat muutkin kuin äiti ja pari kaveria! :)

    Nanainen, kynttilänjalan pohjassa ei lue mitään ja epäilenkin että se on käsin tehty uniikkikappale - reuna on vähän vino. Tässäkin on kynttilälle hieman liian iso reikä, joten se päätyi nyt sitten joululomalla kylppäriin pinnikupiksi, kun löysin sille hyvän kaverin hiuslenkkejä varten. Olisi hauska nähdä ne sinun yksilösi!

    VastaaPoista