tiistai 6. joulukuuta 2011

Uni-seinä

Olen kerännyt makkarin seinälle ja lipaston päälle pikkuhiljaa kokoelmaa esineistä ja kuvista, jotka ovat tunnelmaltaan samanhenkisiä, ehkä jotenkin unenomaisia. Sommitelman kaipaa mielestäni ehkä vielä yhtä tummaa kuvaa ylä-oikealle, mutta muuten olen siihen kyllä oikein tyytyväinen jo.

Telkkari ala-vasemmalla on tosiaan siirtynyt kaikessa hiljaisuudessa olkkarista makkariin, ihan vaan siksi että huonekalut asettuisivat olohuoneessa helpommin paikoilleen. Toisekseen emme katso telsua vieraiden kanssa, joten sänky on juuri sopiva katsomo meille.

Telkkarin vierestä pilkottaa muovisen mallinukenpuolikkaan pää - nukke on peräisin Intiasta eräästä uimapukukaupasta.

























Kipsinen nenä Lontoosta. Unipuro-taulu on koottu vanhoista tavukorteista, joilla ennen vanhaa opetettiin lapsia lukemaan. Niitä on vielä sellainen nippu jäljellä, että jonnekin asunnossa tullee vielä jossain vaiheessa lisää dadaistista runoutta...

Loesje-juliste on alkuperäinen lukiovuosieni Loesje-järjestötoiminnasta (muistattehan vielä nuo sähkökaappeihin liimatut "mietelauseet" 90-luvulla?) - juliste on tosin sen verran nuhjuisessa kunnossa, että olen harkinnut sen reproamista siistimmäksi vedokseksi. Alkuperäisen hengessä tosin kopiokone riittänee... "Mökki" on muotoiltu metallisesta mitasta.

























Ainakin nyt joulun ajaksi laitoin tuikkuvalot lintuhäkkiin, joka sijaitsi aiemmin täällä. Lintu muutaman vuoden takaa Stockan joulumaailmasta. Korupuu Ikeasta. Rasioissa on ompelutarvikkeita ja sekalaista sälää (kuten kaikissa laatikoissa ja lootissa meidän huushollissa), alempi Ikeasta ja ylempi muistaakseni Huittisista kirpparilta.

Summa-summarun: tällaisten seinäkokoelmien suunnittelu ja sommittelu on ihan lempparijuttu, mutta harvoin siihen on oikein todella aikaa. Tämäkin on syntynyt vain ja ainoastaa taannoisen kuumeiluni ansiosta... Olen kantanut kuvia ja kehyksiä valmiiksi pinoihin ympäri asuntoa, mm. eteis-portaikkoon, mutta katsotaan nyt milloin taas olen joutava niitä ajan kanssa järjestelemään. Joululomalla?

2 kommenttia:

  1. Oih, oon ihan kade tuosta nenästä ja tavauskorteista - ja todellakin muistan nuo Loesje-julisteet, miten siistiä että sulla on semmonen tallessa!
    Ja huh, himmelit on niin se juttu nyt blogosfäärissä, kuin myös neon! Eli nähdäkseni taidat olla niin trendin harjalla kuin vaan voi olla :)

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa ratsastaa aallonharjalla! ;D

    Mutta yksi trendi, jota en ihan vielä ole sisäistänyt, on korttien, kuvien ja julisteiden kiinnittäminen kuvioteipillä seinään. Muiden kuvissa näyttää ihkulta, omalla seinällä jotenkin... epäsiistiltä.

    VastaaPoista