lauantai 30. huhtikuuta 2011

Värikästä vappua!

Tässä vapun kunniaksi lisää väriläiskiä. Kuvat Anna gillar -blogista.



Värejä ja valoa

Kuinka rakastankaan näitä hetkiä!
























 























 

















Lasihelminen verho on ostettu vuosia sitten Indiskasta, kaikki muu kirppareilta.

torstai 28. huhtikuuta 2011

Vielä yksi keittiönsohva

Löysin valokuvaaja Mortem Holtumin kokoelmasta vielä yhden keittiönsohvakuvan - teistä ehkä tylsää, minusta inspiroivaa, olenhan kyseisenkaltaisen sohvan onnellinen omistaja!























No tuo pöytä on kyllä turhan jytky minun makuuni, mutta sohva, raskas pöytä ja 60-lukulainen kuppituoli toimii silti konseptina. Plus tuoli on fantastisen värinen - keltainen, mii laik!






















Tässä vielä toinen Morten Holtumin kuva, jossa viehättävät värit (tuo tumma lattia on ihana, ja miksei nykyään saa mistään sohvia sinapinvärisellä sametilla?) ja jotenkin kokonaisuuden epäskandinaavisuus. Näyttääpä freesiltä, kun kaikki on nykyään niin valkoista.

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Valistuksen sienikartta

Vanha opetustaulu on päätynyt kunniapaikalle keittiööni, ja hyvältähän se näyttää harmaata laastipintaa vasten. Äidiltä joululahjaksi saadut Grapponia-kupit sopivat sienikartan väreihin täydellisesti! Opetustaulut ovat muuten pienoinen pakkomielle minulle; kokoelmassa lienee toistakymmentä taulua, joista tosin vain kolme seinällä. Liittyneekö ammattiin vai mihin, mutta jostain syystä minun on äärimmäisen vaikea vastustaa opetustaulujen estetiikka!

Dokumentointia

Eräs ajatus tämän blogin kanssa oli taltioida nykyistä asuntoani - tämä on kuitenkin ollut ensimmäinen IHAN OMA asunto, ja rakas projekti. Neljässä vuodessa on tapahtunut paljon, keittiöremonttia ja putkiremonttia myöten, ja kämppä on ollut jatkuvasti enemmän tai vähemmän myllerryksessä. Ja nyt kun alan olla tyytyväinen, ostimmekin poikaystäväni kanssa yhteisen asunnon!

Sohva on valitettavasti joutunut kissan kynsien kohteeksi, ja jäänee matkasta muuton myötä.
Tyynyjen kankaat Marimekko, kultainen lamppu huutonetistä,
raksalamppu Claes Ohlsonilta.


maanantai 25. huhtikuuta 2011

Sohvaidea

Pia lähetti minulle netistä löytämänsä ihanan kuvan, jossa Jokipuiston keittiön sohvan näköistä sohvaa käytetään juuri kuten minäkin haluaisin: paljon tyynyjä ja selvästi erityylinen pöytä. Nuo tuolitkin kelpuuttaisin, mutta todennäköisesti sohvan kumppaniksi meillä päätyvät Saarisen tulppaanituolin Asko-kopiot valkoisina. Ja sohvan maalaan kiiltävän harmaaksi. Eli huonekalut graafisina ja värit tekstiileistä. Tulppaanituolikopiot päätyivät muuten huomaani hieman outoa reittiä: pelastimme ne lumihangesta viime talvena kylppärinkaappiostosten päätteeksi! Siellä ne makasivat joutomaalla hangessa vantaalaisella teollisuusalueella.

(Tuollaisia tarinoita saa muuten aina lukea sisustuslehdistä ja naureskella, kuinka ihmisillä on muka oikeasti aikaa metsästää kaatopaikoilta ja lavoilta kaikkea upeaa, mutta joskus sattuma tosiaan tuo vastaan odottamattoman odotettua. Niin kuin itse asiassa tuon sohvankin, jonka saimme kuljetuskustannuksia vastaan, ja ihan vain siksi että ehdin hihkaista asiasta ensimmäisenä! Ottajia olisi ollut toki enemmänkin.)

Pääsiäissaarella

Minulle hieman vieras satakuntalainen rannikkoidylli näytti jälleen kerran parhaita puoliaan: loma oli ihana! Kaippa minunkinlaiseni lähinnä Itä-Suomen seutuvilla lomansa viettänyt voisi tottua tällaisiinkin maisemiin.



















Nautimme auringosta, luimme, pelasimme ja saunoimme - luksuselämää, sanoisinpa.













Tahdon tällaisen rottinkituolin myös Jokipuiston terassille!
Ja nimenomaan mustana.














































Ja maalasimme munia!


















Kun munat loppuivat, innokkain meistä jatkoi maalaamista vielä pahvimukiinkin.



















Kultaiset munat taas löytyivät Uudestakaupungista osto- ja myyntiliikkeestä sopuhintaan. Ihanat messinkilamput pääsevät ehkä keittiönpöydän yläpuolelle?

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Seinäntäytettä


C'est chic! kuten Kaapelitehtaan paperikaupasta hankkimani kortti tietää. Taulut ovat peräisin mikä mistäkin. Iso värikäs maalaus on entisen oppilaani käsialaa, sain taulun häneltä lahjaksi. Rakastan työn värejä, lempivärejäni myös sisustuksessa valkoisen vastapainona. Alin pieni sekatekniikkatyö on Hans-Peter Schüttin käsialaa. Tätä kuvaryhmää kokosin hartaasti muutettuani Käpylään, pelottaa ihan katsoa kuinka paljon ruuvin- ja naulanreikiä kuvien takaa paljastuu kun muutto koittaa... Toivottavasti Jokipuistossa taulut päätyvät seinille vaivattomammin. Haaveissa olisi myös iso öljyvärimaalaus sekä Marta Golemiecin litografia.

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Remonttipuuhia

Käpylän-kodissa on vielä pientä laittamista: vanhan lattian maalaamisen sijaan päädyinkin uuteen parkettiin ennen myyntiä.

Parketti on mattalakattua saarnea.
Kuvassa näkyvä penkki on muuten vanha koulunpenkki alkuperäisine leimoineen!


torstai 14. huhtikuuta 2011

Jokipuiston keittiön sohva

Saan ensi viikolta ystävältäni ihanan keittiön sohvan. Uuteen kotiin Jokipuistossa, vaikka se meneekin ensin välivarastoon! Mieskin hyväksyi. Seuraavaksi hankinnassa keittiön pöytä, sohvaan sopiva. Musta vai valkoinen? Lattiat ovat tummaa kalanruotoparkettia.

Kuva on ystäväni ottama,
sohvan nykyisestä asuinpaikasta Ruskeasuon möksältä.
Tapiovaaran Pirkka mätsää tyyliin, mutta ehkä jopa liikaa?
Ikean pöydässä voisi olla hyvää kontrastia.






























Ja salaa haaveilen vanhasta pirtinpöydästä, valtavasta vanhasta, ja jollain vängällä värillä pianolakattuna... Mau.

Menneen talven valoa