lauantai 18. helmikuuta 2012

Lapsettaa! eli matkamuistot, osa 2

Meillä ei ole lapsia, eikä sellaisia myöskään vielä suunnitella - sen sijaan tykkäämme itse kyllä leluista ja lastenkirjoista, varsinkin vanhoista sellaisista. (Lapsivieraat viihtyvät toki meillä hyvin ehkä osittain myös tämän takia: meidän aarteilla saa tietty leikkiä!)

Järjestelin viime viikonlopun käsittämättömässä tarmonpuuskassa kirjakaappia, eli toisin sanoen siirsin eteisen hyllyiltä kenkien tieltä kaikki lastenkirjat olkkarin lasioviseen kaappiin. Ahdasta tuli, eikä äitini vanha Myyrä-kirja mahtunut hyllylle leveytensä vuoksi, joten hetken mielijohteesta teinkin muiden kirjojen eteen tälläisen asetelman. Kunniapaikalla siis iki-ihana Kuinka myyrä sai housut, tsekkien lahja kaikille maailman lapsille ja lapsenmielisille. Myös keltainen nalle-säästölipas on äitini vanha 50-luvulta - ihailin sitä suunnattomasti lapsena mummolassa, ja lopulta sain sen myös omaksein! Ja kavereina näille Prahan-reissulta tuodut uusimmat lelu-aarteet: oranssi karhunpoikanen ja keltainen pikku-elefantti.



















































Kolmas Prahan leluaarre on tämä huikea fortuna! Mainio lisä fortuna-kokoelmaani, joka on jo viiden fortunan vahvuinen! Miehen jalkapalloharrastuksen vuoksi polttelisi muuten alkaa keräämään myös vanhoja jalkapallopelejä niiden kahden olemassaolevan kavereiksi, mutta siihen ideaan mies suhtautui aika penseästi. Hänestä alkaisi jo pelit riittämään... Pöh! sanon minä. Tästä fortunasta mies onneksi piti kovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti