sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Matkamuistot, osa 1

Suosikkijuttujani reissun päällä on tietty etsiä parhaat kirpparit ja osto- ja myyntiliikkeet. Kaivelin muististani muutaman paikan Prahasta jo lähes kymmenen vuoden takaa, mutta ehdottomasti parhaat löydöt kuitenkin teimme kaupungin laitamilla olleilta markkinoilta, joiden yhdellä sivulla oli myös vanhaa tavaraa, ihan vain maassa pressujen päällä. Puitteet eivät olleet kummoiset, mutta eivät kyllä hinnatkaan - verrattuna vaikkapa vanhan kaupungin antiikkiliikkeisiin, joissa kävimme myös vertailun vuoksi.












































Supraphon-levy oli vain graafisesti niin kaunis, että ajattelin että teen siitä vaikka taulun. Sisältä löytyi tosin viehättävä tsekinkielinen versio Henry Mancinin Moon Riveristä.



























Erityisesti ystäväni mielestä semisti kuumottava nukenpää on posliinia. En oikein osaa selittää että miksi tällaiset 'lelu meets kauhu' -tyyppiset objektit viehättävät niin kovasti. Se vain on hieno pienine hampaineen! En malttanut vielä edes pestä sen kuraista naamaa.



Pari tällaista lääkeastiaa meillä jo olikin, mutta kun niitä oli myyjällä useampi pahvilaatikollinen pilkkahintaan, en malttanut olla pelastamatta kahta kotiin. Useampaa en olisi jaksanut raahata... Valinnan tein etikettien perusteella: mustapohjaisia oli vain kaksi isompaa, joista toinen sai sitten matkata Suomeen.



























Joulu on taas! Näistä kynttilänjaloista tulee mieleen sellaiset jouluvalot, joissa samanmuotoinen muovijuttu värilampun päällä - minulla oli sellaiset lapsena ikioman valkoisen muovikuuseni ympärillä, heh. Ah, tätä kitschin lumoa...

Mitäs pidätte löydöistäni?

4 kommenttia:

  1. Ehkä ei niin kovin yllättävää, mutta mä niiin tykkään sun löydöistäsi/tuosta asetelmasta. Paitsi en ehkä tuosta nukenpäästä, se on tämmöselle herkkähermoselle turhan karmiva.

    Ja voi noita Prahankuvia, kunpa täälläkin ois enempi keskieurooppalainen talvi!

    VastaaPoista
  2. Onneksi Otto ei ihan pienistä hätkähdä kun teen myös noita "hieman erikoisempia" löytöjä, hih! Minähän en todellakaan kykene katsomaan kauhuelokuvia tms, mutta esteettisesti outoudet silti kiehtovat..

    Harmittaa muuten älyttömästi etten voinut tuoda laatikollista noita lääkepulloja - niillä olisi voinut vaikka järkätä kivan jonkun lukijakilpailun... :(

    VastaaPoista
  3. Levynkansi on hieno! Mutta tuo nukenpää.... hui... se on pelottava..

    VastaaPoista
  4. Hienoja ovat, mutta yhdyn nuken pelottavuuteen... Pakko kertoa tilanne, joka tulee mieleen. Kohtasin Kambodzassa maaseudulla pyöräillessä kamalan näyn: talon edessä ojassa, jossa oli vettä, kellui vauvanukke, jolla oli posliininen pää. Hiemanko säikähdin ja piti pyöräillä uudelleen ohi vaan varmistuakseen, että se todella nukke. Hui! Leena

    VastaaPoista